Bli kjent med våre studentkoordinatorer

Har du noen gang tenkt at du savner en aktivitet eller et samlingspunkt på eller utenfor campus? Eller kanskje du ikke har funnet ditt sosiale hjørne? Da bør du følge med på eller snakke med din studentkoordinator!

– Vi skal ordne ting som er gøy, trygt og sosialt, enes de om, de tre blide fjesene som er like ferske som de nye studentene denne høsten. Faktisk er en av dem enda ferskere. De tre nye studentkoordinatorene startet i løpet av august og begynnelsen av september, som en del av en helt ny satsing fra oss i Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN).

Studentkoordinatorene skal jobbe med aktivitet og livsmestring på de forskjellige studiestedene, og skal samarbeide med studentdemokratiet, samfunnene, høgskolen og vertskommunene. De vil være navet i det koordinerende og forebyggende arbeidet som skal jobbe for trygge studenter.

– Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å invitere studentene med på ulike aktiviteter og kurs, og har som mål å skape nye møteplasser for alle og enhver, forteller Silje Korsmo.

Silje er en av de tre studentkoordinatorene, de to andre er Pål Brekke Indregard og Cathrine Haug. De tre har fordelt studiestedene seg imellom, hvor Silje har ansvar for Rena, Evenstad og Elverum, Pål har ansvar for Lillehammer og Cathrine har ansvar for Hamar og Blæstad.

Flere kurs på trappene

Primært er det aktiviteter som kurs, turer og andre samlingspunkt studentkoordinatorene vil dra i gang, hvor de eller noen av samarbeidspartene står som arrangør. Det er likevel ingenting i veien for å komme med ønsker om studentdrevne aktiviteter – eller å få hjelp til å starte en organisasjon.

Cathrine forteller:

– Vi tar imot alle forslag med åpne armer, og ingen forslag er dumme. Vi håper studenter kommer til oss for å drodle litt om hvilke aktiviteter de ønsker, enten det er ting vi kan ordne eller ting vi kan bringe videre. Vi kan for eksempel koble sammen rette personer dersom det er ønske om en studentdrevet aktivitet.

Så langt denne høsten har de allerede rukket å planlegge noen kurs som skal gå i løpet av høstsemesteret. Det ene er et tankeviruskurs og det andre er et søvnkurs, i samarbeid med de lokale kommunene.

– Hva er tankeviruskurs?

– Det er et mestringskurs som gir konkrete verktøy til hvordan man kan hanskes med tankevirus man kan ha i hverdagen. Det er et nyttig verktøy for alle og enhver, og gir et nytt perspektiv på hvordan man fungerer på dårlige dager, forklarer Silje.

Byjenta som bosatte seg på «landet»

De tre studentkoordinatorene har ett felles mål; å bidra til en enklere og bedre studenthverdag, og de har alle erfaring fra å jobbe med folk i ulike livssituasjoner og livsfaser. De vet godt hvor viktig det å skape relasjoner, å bli sett og å ha noen å prate med – uansett hva det måtte være. Det har de imidlertid fått erfare på ganske forskjellig vis.

Silje, som har ansvar for Rena, Evenstad og Elverum, har jobbet en årrekke i politiet, både operativt og forebyggende rettet mot barn og unge.

– Jeg syns det er veldig spennende å jobbe med mennesker, og spesielt spennende å jobbe forebyggende. Jeg håper å bidra til at studentene kan føle seg sett, ivaretatt og at vi kan gjøre studietiden enklere og mer variert, sier hun.

Hun håper å skape sosiale arenaer hvor studentene kan treffes i trygge rammer, spesielt på studiestedene hvor tilbudet ikke er så stort fra før. Hun er bevisst på at Rena, Evenstad og Elverum er tre veldig forskjellige studiesteder, så hun understreker at hun er veldig åpen for forslag fra studenter om hva de kan ønske seg.

Silje er egentlig en byjente fra Oslo, men har bosatt seg på et småbruk i Elverum. Hun er veldig glad i å være ute, og liker spesielt godt det enkle friluftslivet. Dessuten er hun veldig glad i hunder. Så glad i hunder at hun driver med hundetrening. Alt dette håper hun å dra nytte av i tilbudene til studentene.

– Østerdalen har et rikt dyreliv, så det ser jeg på som et stort pluss. Dessuten tar jeg med meg at det finnes muligheter for bystudentene som har kommet til «landet», men at man må jobbe litt med å skape mulighetene selv. Det vil jeg hjelpe til med å skape.

– Elsker å hjelpe folk

Pål, som har ansvar for Lillehammer, kommer også fra Oslo, men har gått en helt annen vei enn Silje. Han er utdannet pedagog og samtaleleder. Og det merker du fort på Pål – å starte samtaler er han god på.

– Jeg er opptatt av å ha trygge samtaler i gruppe, at det skal være lett for folk å si det de tenker – uten å være redde. Det er en ting jeg tar med meg inn i arbeidet som studentkoordinator, sier han.

En av motivasjonene hans som studentkoordinator er å hjelpe folk til å få det bedre – om det måtte være å hjelpe til med en aktivitet eller å veilede til rette fagfolk.

– Jeg elsker å hjelpe folk til å få det bedre, og har drevet med det i jobbsammenheng en stund. Det er givende å få lov til å være en bidragsyter i andres liv.

Pål trekker også fram at han i en periode hadde et turbulent liv, hvor han hadde litt trøbbel og måtte få hjelp til å stokke tankene.

– De menneskene som hjalp til på ulikt vis i den perioden betyr så mye for meg, så hvis jeg kan ha en slags liknende funksjon for noen studenter, gjør jeg det med stor glede.

Studentkoordinatorene har åpen dør for alle, og kan vise riktig vei videre hvis du har behov for å snakke med en av våre samtaleterapeuter eller psykolog.

Brukte tid og energi på å skape nettverk

Den som gjorde gjengen komplett da hun startet i begynnelsen av september er Cathrine, som har ansvar for Hamar og Blæstad. Hun er utdannet barnevernspedagog og har jobbet mye med barn og unge i sin hjemkommune – Nannestad. Hun ønsker å bidra til at studenter føler seg velkommen og ønsket i de aktivitetene de ønsker å delta på.

– Jeg husker da jeg var student selv, hvor vanskelig det var å komme inn i et studiemiljø. Jeg havnet litt utenfor, og det tok både tid og energi å skape et nettverk. Det var dessuten ingen aktiviteter som traff blink hos meg. Dermed ønsker jeg å lytte til alles ønsker og hjelpe til med ting jeg syns var vanskelig selv, forteller hun.

I likhet med Silje har hun flyttet til et småbruk i Elverum. Det passer nok bra, i og med at hun er en aktiv jeger – og sammen med elghunden sin jakter hun, nettopp, elg. På fritiden er hun også aktiv i Røde kors, hvor hun har mange kurs i førstehjelp, psykisk førstehjelp og andre ting som kan være nyttig.

– Så strikker jeg, da!, legger hun til.

– Det håper jeg på å dele med studentene, og for eksempel starte en strikkekafé.

Det er liten tvil om at studentkoordinatorene vil bidra med mye. Vi i SINN gleder oss til å følge med på hvilke aktiviteter som dukker opp i løpet av studieåret – og det håper vi dere studenter gjør også!