Bli kjent med våre velferdstjenester

Uansett hva studietiden din byr på av små eller store spørsmål, utfordringer eller bare behov for å snakke med noen – har vi i SINN noen du kan kontakte. Få en oversikt over våre velferds- og helsetjenester her!

Vårt kompetente team er her for deg, i et gratis lavterskeltilbud hvor du verken trenger å være syk eller ha store problemer for å kontakte oss. Vi har samtaleterapeuter, psykologer og studentkoordinatorer som kan hjelpe deg på ulike felt. 

Studentkoordinator

Fire personer med røde hettegensere, studentkoordinatorene i SIN
Våre studentkoordinatorer.

På hvert studiested har vi en studentkoordinator som kan svare deg på det meste av spørsmål. De er lett tilgjengelige på studiestedene, og jobber først og fremst for at din studietid skal være morsom, trygg og sosial. Spesielt jobber de med at førsteårsstudenter skal få en trygg og god start på studielivet. 

Lurer du på hva som skjer på ditt studiested? Vil du være med på våre aktiviteter, eller melde deg på noen av våre kurs? Ikke nøl med å ta kontakt med din lokale studentkoordinator!

Samtaleterapeut 

Våre samtaleterapeuter er dyktige fagpersoner som er gode å ha en samtale med om hva som helst. Ingenting er for lite å ta opp med dem. Samtalene er individuelle, gratis, det er ofte kort ventetid og de har alle taushetsplikt om det dere snakker om. De er også flinke rådgivere og har vært borti det aller meste en student kan gå gjennom tidligere. 

Samtaleterapeutene våre kan hjelpe deg videre dersom det for eksempel er behov for henvisning til psykolog eller andre fagpersoner. 

Husk at ved å ta kontakt med våre samtaleterapeuter, uansett hvor lite eller stort det som plager deg er, kan det korte ned tiden du plages – og avverge utfordringer før det blir for stort!

Psykolog

Mann i samtale med jente, psykologen i SINN
 

Etter at du har snakket med våre samtaleterapeuter, kan du bli henvist til vår psykolog. I likhet med samtaletjenesten er psykologtjenesten gratis og vi har taushetsplikt om alt som blir sagt. I løpet av studieåret 2021/2022 blir psykologtjenesten vår utvidet med ytterligere en psykolog – hvilket gjør det enklere og raskere å få time hos en av dem. 

Kurs

Gjennom semesteret tilbyr velferdstjenesten vår flere kurs med ulike temaer, på alle campusene. Vi har også noen webinarer. Temaene er for eksempel søvnboost, eksamensmestring, dating og tankevirus. Dette er kurs som våre samtaleterapeuter, psykologer eller studentkoordinatorer har sertifisering i og/eller mange års erfaring med. 

Om du ønsker kurs i et spesielt tema, kan du ta det opp med din studentkoordinator eller samtaleterapeut. 

Velferdsløftet

Siden høsten 2020 har vi i SINN hatt en unik satsing vi har kalt Velferdsløftet, hvor vi inviterer dere til aktiviteter og møteplasser der dere både finner våre kjente tjenester og tilbud, men også litt nytt med flere aktiviteter – i tillegg til å bli godt tatt vare på.​ Dette prosjektet opprettet vi for å bidra til at den vanskelige perioden med pandemi blir litt bedre for dere studenter.

I løpet av våren 2021 fikk vi tildelt midler fra Kunnskapsdepartementet som skal bidra til å gjøre studenttilværelsen enklere og bedre i en krevende situasjon. Disse midlene benytter vi til å styrke Velferdsløftet, slik at det blir forsterket og videreført ut året 2021.

Det betyr at vi sørger for et enda større tilbud om aktiviteter på alle studiesteder. I første omgang har vi ansatt studentmedarbeidere som aktivitetsledere og SINNfluencere, som skal være med på å skape aktivitet og glede på alle studiestedene våre.

Studentprest

Vi i SINN har et veldig godt samarbeid med studentprestene som er tilknyttet Høgskolen i Innlandet. Studentprestene tilbyr samtaler til alle, uansett tro og livssyn.

Studentprestene er tilgjengelige for gående samtaler, samtaler på telefon, mail, sosiale medier og i chat. De har taushetsplikt, og tjenesten er gratis.

Følg oss i sosiale medier for å få med deg hva vår velferdstjeneste driver med!