Enkel og supergod oppskrift på påskemuffins

Har du lyst til å bake i påskeferien? De fine folka i kantina vår har satt sammen en enkel, rimelig og supergod oppskrift på påskemuffins.

Denne oppskriften gir ca. 12 muffins, avhengig av størrelsen på formene du bruker.

Dette trenger du

Til muffinsrøren

  • 2 egg
  • 2 dl sukker
  • 125 g smeltet smør (gjerne meierismør)
  • 1 dl melk (gjerne h-melk)
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • Saft av 1/5 appelsin eller sitron (kan også bruke appelsinjuice)

Til pynten

  • 3 dl melis
  • Gul konditorfarge
  • Kokos
  • Nonstop

Slik gjør du det

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Er du usikker på hvordan man pisker eggedosis? Her får du en detaljert gjennomgang fra matstart.no.
  2. Smelt smør
  3. Bland smør og melk forsiktig inn i eggedosisen. OBS! Ikke rør mer enn du må. Muffinsene kan bli harde og kompakte hvis du rører ut all luft fra eggedosisen.
  4. Tilsett hvetemel og bakepulver.
  5. Tilsett saft av appelsin eller sitron (evt. appelsinjuice).

Fordel røren i 12 muffinsformer ved hjelp av to spiseskjeer. Her kan det bli litt søl, så det kan være kjekt å ha litt kjøkkenpapir eller en kjøkkenklut i nærheten.

Slik pynter du muffinsene

For å pynte muffinsene som på bildet, trenger du 3 dl melis og 2 ss vann (her kan du gjerne tilsette 2 ts saft fra sitron, hvis du har noe til overs fra muffinsrøren).

  1. Bland sammen melis, vann og evt. sitronsaft.
  2. Virker melisglasuren for tørr eller tykk? Tilsett mer vann. Ble den for flytende? Tilsett mer melis.
  3. Tilsett gul konditorfarge om du ønsker gule påskekyllinger, som vist på bildet.
  4. Fordel melisglasuren over muffinsene. Strø over kokos, og bruk nonstop for å forme øyne og nebb.

Tips:

Hvis du ikke har muffinsbrett, kan det være lurt å bruke doble papirformer for at muffinsene ikke skal flyte utover.

Om du ikke har det som trengs for å pynte muffinsen som påskekyllinger, så finnes det mange kreative måter å pynte på. En enkel måte å pynte muffinsen på er å bare lage melisglasur av melis og vann. Tilsetter du litt gul konditorfarge så blir glasuren påskegul og fin. Ikke tilsett for mye konditorfarge med en gang. Prøv deg frem til du finner den fargenyansen du er på utkikk etter. Har du noen sjokoladerester i skapet, så kan du rive eller hakke sjokoladen i biter og strø over melisglasuren.

Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #sinnstudent, eller DM oss et bilde. Lykke til med bakingen!