La oss stå sammen ved å holde avstand

Ute skinner solen. Snøen smelter og asfalten kommer endelig til syne igjen. Våren er i anmarsj.

Normalt sett ville gatene våre vært fulle av liv i dag. Studentene ville trasket fornøyde hjem fra campus. Gjerne i klynger.

Noen ville nok satt snuten inn mot sentrum for å nyte årets første utepils. Andre ville kanskje samlet seg i solveggen utenfor studentboligen, eller på felleskjøkkenet for å diske opp til fredagstacoen. – Men i dag er det stille. Folketomt.

Koronautbruddet har satt Norge og verden i unntakstilstand. Myndighetene råder oss til å unngå folkemengder. Vi skal holde minst en meters avstand til hverandre og vi skal følge hygieneråd. Vi er avhengig av at alle bidrar til den nasjonale dugnaden, for å begrense antall alvorlig syke og døde.

Så selv om våren inviterer oss til å trekke ut og samles i lystige lag, så er ikke dette tiden for det. Det får vi spare til en senere anledning.

La oss ta frem dugnadsånden i oss, hjelpe til og vise solidaritet. La oss stå sammen om å holde avstand. Vi må beskytte oss selv, for å kunne beskytte andre.

Takk for at dere lytter til myndighetene, og takk for at dere tar vare på de sårbare i samfunnet vårt. Vi er stolte av dere, og måten dere har taklet dette på så langt.

Husk at vi er her for dere.

God helg fra oss i SINN.