Møt våre nye studentkoordinatorer i Østerdalen

Til stor glede for alle studenter i Østerdalen, er det nå ansatt to nye studentkoordinatorer – en på Elverum og en på Rena og Evenstad. Bli bedre kjent med dem her, og få en sniktitt på hva du kan forvente deg av studentkoordinatorene i høst!

I fjor startet SINN opp et prosjekt hvor vi ansatte tre studentkoordinatorer; en på Lillehammer, en på Hamar og Blæstad og en i Østerdalen. Etter en utskifting i prosjektet, har stillingen i Østerdalen blitt delt i to – så nå er det en studentkoordinator på Elverum og en på Rena og Evenstad. 

Studentkoordinatorene jobber med aktivitet og livsmestring på de forskjellige studiestedene, og skal samarbeide med studentdemokratiet, samfunnene, høgskolen og vertskommunene. De vil være navet i det koordinerende og forebyggende arbeidet som skal jobbe for trygge studenter.

Tidligere har vi skrevet en sak hvor dere ble bedre kjent med Pål og Cathrine, som er studentkoordinatorer på henholdsvis Lillehammer og Hamar/Blæstad, så nå er det de to nyankomne koordinatorene sin tur!

Vil gjøre hverdagen enkel

Aurora Konttorp Heramb, som er studentkoordinator på Elverum, er fra byen selv – og har studert et år på sykepleien på Terningen. I tillegg har hun også studert friluftsliv på Levanger og vært i Forsvaret i et par år. Hun kjenner Elverum godt, og er veldig glad i å gå på tur. Så er hun også opptatt av at ting kan gjøres på forskjellige måter.

Studentkoordinator Aurora Konttorp Heramb– Noen går på 2000-meterstopper mens andre trives i nærområdet. Det er også overførbart til andre aktiviteter. Det viktigste er å finne på noe for alle, sier hun.

Som studentkoordinator ønsker hun å bidra til at det skal være enkelt å komme inn i studiehverdagen og det man trenger rundt.

– Når man er ny er det viktig å skape seg et sosialt nettverk, og finne ut av de ulike tingene i hverdagen som man trenger for å ha det bra.

Hun kommer med eksempler som hvordan man kan finne fram til lufteturer om man ikke har bil og sykkel, og slike hverdagslige ting som er med på å skape en hverdag med aktiviteter man ønsker.

Kjent fjes på Rena og Evenstad

Studentkoordinatoren på Rena og Evenstad er et ansikt mange ved Høgskolen kjenner fra før av. Ane Skagestein Omholt har jobbet i StInn tidligere, og skifter nå beite til SINN. Gjennom vervene hun har hatt i StInn har hun blitt kjent med mange personer på de to studiestedene hun nå har ansvar for, og det tror hun kommer godt med.

Studentkoordinator Ane Skagestein Omholt– Jeg kjenner flere personer både på Rena og Evenstad, i tillegg til at jeg har fått god erfaring med å treffe mange nye og ulike studenter i ulike situasjoner.

Hun har studert folkehelse på studiested Elverum, og da hun kom til byen kjente hun ingen. Det er også en erfaring hun mener kommer veldig godt med i rollen som studentkoordinator.

– Jeg flyttet inn i et kollektiv, og den første dagen begynte jeg å gråte. Men så ble jeg fort ganske lykkelig likevel. Jeg har bodd masse i kollektiv og blitt kjent med forskjellige og fremmede mennesker. Det er noe jeg vil anbefale alle! Jeg ble kjent med de jeg bodde sammen med, og da hadde jeg allerede noen kjente ansikt når fadderuka begynte.

Hun håper å arrangere strikkekvelder, spillkvelder og liknende ting på både Rena og Evenstad, og finne på flere ting sammen med studentkoordinator Aurora på Elverum.

Nye og flere aktiviteter

De to andre studentkoordinatorene, Pål og Cathrine, har fått snart et år på baken med både gode og konstruktive erfaringer fra rollen. Pål forteller:

– Det siste året har vært veldig lærerikt, det er det viktigste vi tar med oss. Vi har fått prøvd ut mange ting i liten skala, og vi har lært mye om hvordan studenter virker. Så har vi lært mye om dynamikken mellom høgskolen, SINN og alle samfunnene. Hva skal vi være for dem og hvordan skal det se ut? Det var veldig åpent da vi begynte. Vi ser tydeligere og tydeligere hvordan vi kan være til hjelp.

Cathrine støtter:

– Det har vært både på godt og vondt, dette koronaåret – vi har fått testet mange aktiviteter, i liten skala, som Pål sier, og vi har fått en pekepinn på hva som vil slå an videre og hva vi ikke trenger å gjøre i større skala. Så har selvsagt noe blitt avlyst på grunn av smittesituasjonen og smittevern, men det har likevel vist oss litt om hva som vil slå an og ikke.

Disse erfaringene gjør at de skal gå inn med enda større, bedre og forhåpentligvis populære aktivitetstilbud når høsten kommer.

– Vi vet jo ikke hvordan høsten ser ut ennå, men mye er spikret allerede. Vi skal fortsette med flere kurs, og forbedre og utbedre de vi har. Så ønsker vi også å ha besøksdag med hunder på alle studiesteder, i tillegg til arrangementer rundt temadager som Verdensdagen for psykisk helse, forteller Cathrine.

– Vi har noen spennende planer, lover hun – noe hemmelighetsfullt.

– Det er en stor og bred bukett av aktiviteter og ting å ta del i for nye og gamle studenter, legger Pål til, og avslutter: – Tilhørighet er stikkordet og målet for alt vi gjør.

Sammen med aktivitetslederne

Det er ingen tvil om at både studentkoordinatorene og studentene har en spennende tid i møte! Og det er flere i SINN som har mange spennende planer, hvor mange av dem er i samarbeid med studentkoordinatorene.

Blant annet har vi ansatt flere studentmedarbeidere, som skal jobbe med å skape aktivitet både selv og i samarbeid med studentkoordinatorene. Prosjektet med studentmedarbeiderne er en videreføring av Velferdsløftet, som vi har hatt gående siden i fjor høst. Med midler vi har fått fra Kunnskapsdepartementet vil vi forsterke dette, og sørge for enda større tilbud om aktiviteter på alle studiesteder. I første omgang er det aktivitetsledere og SINNfluencere vi har ansatt, som skal skape aktivitet og glede på alle studiestedene våre.

Det blir spennende å se hva høsten bringer! Følg oss i sosiale medier for å få med deg alt som skjer: