Nytt studentkjøleskap og bokbyttehjørne på Lillehammer

Aktivitetsleder på Lillehammer, Aisha Ismail Jama, har en lengre periode jobbet sammen med flere studenter på et spennende prosjekt.

Aisha jobber som aktivitetsleder på Lillehammer og forteller at hun gjennom jobben møter mange studenter som brenner for studentfrivillighet og gode studenttilbud. Aisha samlet en gruppe studenter og sammen har de delt erfaringer og tanker. Etter mange samtaler med studentene så Aisha at det var behov for en studentdrevet miljøorganisasjon som tilbyr studenttjenester. Aisha fikk samlet hele 13 studenter ved Høgskolen og sammen startet de studentorganisasjonen FIVH Studentlaget.

Studentorganisasjonen har fått med seg flere som ønsker å bidra, blant annet driften ved høgskolen, SINN bolig, Studenten kaffebar og Studentsamfunnet.

­Målet mitt var å lage en arena for studenter som liker å drive med bærekraftige og sirkulære tjenester. Dette er et lavterskel tilbud og det skal ikke koste noe, forteller Aisha.

I januar kommer det et studentkjøleskap på Lillehammer hvor matbutikker kan levere frukt og grønnsaker de ellers ville ha kastet og studenter kan levere mat de selv ikke kommer til å bruke. Studentlaget sørger for hygiene og for at det ikke blir lagt hva som helst i kjøleskapet. Det vil også komme et bokbyttehjørne på Studenten kaffebar, her kan studenter levere bøker de har lest eller ikke lenger vil ha og bytte mot andre bøker.

24. januar klokken 12 vil det bli lansering av nytt studentkjøleskap og bokbyttehjørne på Studenten. Det serveres lunsj til de 40 første og vil bli holdt Kahoot-konkurranse.