Tips til påskeaktiviteter i Innlandet

Lurer du på hvordan du skal få tiden til å gå i påska? Her får du mange tips til hva du kan finne på, ved ditt studiested.

Finnes det noe bedre enn å tilbringe påska i Innlandet? Her er det noe å finne på for enhver smak. Bruk gjerne emneknaggen #sinnstudent hvis du legger ut bilder fra påskeaktivitetene dine. Vi deler de beste bildene!

Alt ligger til rette for en sporty påskeferie i Elverum

Studiested Elverum

Smør deg en god matpakke og gå en tur opp til festningen. Her kan du nyte maten til Elverums beste utsikt over byen. Gå opp bak Family Sportssenter Club (YC på folkemunne i Elverum), så ser du stien opp ved parkeringsplassen. 

Gå «Museumsrunden» og nyt nistepakka i sola langs Glomma. Her er det masse å se på! Runden går blant annet gjennom to kulturhistoriske museumsområder. Det er fint å starte runden ved Glomdalsmuseet eller Norsk skogmuseum. Dette er en lett tur på 3,1 kilometer, og er gratis etter kl. 16. Les mer om runden her.

Foreløpig er det bra med snø i i skiløypene i Elverum. Ta med deg noe varmt å drikke på en termos, og gå en skitur fra Varden og innover. Kjør til toppen av Hernes og følg skiltingen til Varden. 

Gå en tur til gapahuken på Pers plass, inne ved Loken. Her er det en fin bålplass for å grille pølser eller noe annet godt.

Vil du få opp pulsen i påska? Ydalir hoppbakke er perfekt for å løpe intervaller! Du kan også ta deg en treningsøkt i den nye aktivitetsparken nede ved Glomma. Den finner du ved siden av lekeplassen ved Elverum Ungdomsskole. 

Her kan du lese mer om hva du kan finne på i Elverum

Nyt påska i naturskjønne Stor-Elvdal 

Studiested Evenstad

Stor-Elvdal er vakkert på vinterstid. I området rundt Koppang er det skiløyper for et hvert ferdighetsnivå. skisporet.no finner du en oversikt over løypenettet i Stor-Elvdal. 

Her kan du lese mer om hva man kan finne på i Stor-Elvdal. 

Bruk påska til å bli kjent i Hamar-området

Studiested Hamar og Blæstad

Gå en flott tur fra Koigen til Geitryggen. Dette er en enkel tur på 3,6 kilometer, som tar rundt en time. Parker ved Koigen og følg strandpromenaden langs Mjøsa til vakre Domkirkeodden. For en lengre tur er det bare å fortsette gangvegen videre langs stranda og så langt du ønsker mot Jessnes. Les mer om turen her. 

Gåsbu er et populært utgangspunkt for turer på Hedmarksvidda. Her finner du mange flotte og skiløyper. Smør ski og matpakke, og nyt påska på fjellet. 

Her kan du lese mer om hva man kan finne på i Hamarområdet. 

Opplev det beste Lillehammer har å by på

Studiested Lillehammer

Lillehammer-regionen er uten tvil et vintereldorado. Her er det store muligheter for å få testet ferdighetene på både langrenn, alpint, skøyter og andre vinteraktiviteter. Vinteren byr på snøsikre områder og milevis med nypreparerte skispor. Her finner du også noen av Norges største og beste alpinsentre.  Her finner du en oversikt over turområder, ski- og alpinanlegg. 

Har du fått med deg de flotte bildene som blir delt i sosiale medier fra Balbergkampen? Det er virkelig en tur som anbefales på det varmeste. Smør med deg ei god matpakke, ta på deg gode klær og nyt utsikten på toppen. Turen starter ved bommen innerst i Balbergskaret og fortsetter på skogsbilvegen på oversiden av bommen. Les mer om turen til Balbergskaret her. 

Sjekk skisporet.no, for å finne langrennsløypene nærmest deg. Har du ikke langrennsski? Lån gratis fra BUA.  

Det finnes også mange fine turområder i byen, om du ikke har bil eller anledning til å gå så langt utenfor sentrum. Hva med en tur langs Strandpromenaden? Eller langs Mesnaelva?

Nyt naturen på Rena

Studiested Rena

Rena byr på flotte og varierte naturopplevelser, også på vinterstid. På Birkenåsen Rena Alpin og skisenter har de seks nedfarter og et eget område for snowboardkjøring. Her arrangerer de også kveldskjøring, for de som ønsker å få mer ut av døgnet. Kveldskjøring er en opplevelse i seg selv! Du finner også flere markerte og oppkjørte langrennsløyper, om du ønsker å ta en skitur. Her finner du mer informasjon om alpinsenteret. 

Andre aktiviteter vi anbefaler, er å gå en tur opp trappene i hoppbakken for å nyte den fantastiske utsikten, eller å gå en tur langs Glomma. 

Les mer om aktiviteter i Rena her.

Vi ønsker deg en riktig god påske!

Hilsen alle oss i SINN