Ukens oppskrift – uke 11

Det er ikke alle som kan komme til kantinene våre og Studenten nå om dagen, selv om vi har åpent. Derfor vil vi ukentlig komme med en oppskrift som gjør at vår mat og drikke, eller andre gode mat- og drikketips, kan komme til deg i stedet! I «Ukens oppskrift» vil du få tips til forskjellige ting fra vår meny som du kan lage hjemme, enten du er på hybelen, hjemme hos mor, på hytta eller hos kjæresten.

Oppskriftene vil variere mellom deilige middagsretter, nydelige godbiter og herlige drikker. Følg med, så kanskje du finner en ny favoritt til oppskriftsboken? 

Ukens oppskrift er:

Deilig tilbehør til maten

Trenger du noe nytt og spennende å ha ved siden av maten? Disse oppskriftene passer for eksempel godt til grillmat, og er anbefalt av kantina på Elverum.

Hjemmelaget potetsalat

  • ½ kg kokte poteter, avkjølt og delt i passe terninger
  • 2 dl lettrømme
  • 1 dl majones
  • 2 ss sylteagurklake
  • 20 gr hakket sylteagurk
  • Litt hakket vårløk eller purre
  • Salt og pepper etter smak

Lag røren med alle ingrediensene unntatt potetene.

Etter det er godt blandet, har du i potetene.

Pynt gjerne med noe grønt på toppen når du skal servere.

Syltet rødløk

  • 2 stk rødløk
  • 2 dl eplecidereddik  eller hvitvinseddik
  • 2 dl vann
  • 2 dl sukker
  • Litt hel pepper

Ha alle ingrediensene unntatt rødløkene i en kjele. Kok opp til sukkeret er oppløst. 

Skjær rødløkene i tynne skiver og ha oppi en beholder, for eksempel norgesglass. 

Hell laken over løken, la det stå framme til det er avkjølt.

Det smaker best når det har stått i kjøleskapet en dag eller to, og holder seg i ukesvis om du har det på tett glass.

Tidligere oppskrifter: