Det er ikke alle som kan komme til kantinene våre og Studenten nå om dagen, selv om vi har åpent. Derfor vil vi ukentlig komme med en oppskrift som gjør at vår mat og drikke kan komme til deg i stedet! I «Ukens oppskrift» vil du få tips til forskjellige ting fra vår meny som du kan lage hjemme, enten du er på hybelen, hjemme hos mor, på hytta eller hos kjæresten.
Oppskriftene vil variere mellom deilige middagsretter, nydelige godbiter og herlige drikker. Følg med, så kanskje du finner en ny favoritt til oppskriftsboken?
Ukens oppskrift er:
Enkel, billig og god kikertsuppe
Kantina vår på Hamar har delt denne gode oppskriften på en enkel og billig kikertsuppe. Den kan lages både vegetarisk og med bacon.
Ingredienser:
- 1/4 løk
- 1 fedd hvitløk
- Litt chili (etter egen smak)
- 1 gulrot
- 2 skiver bacon (kan sløyfes om du ønsker vegetarisk suppe)
- 1 boks hakket tomat
- 100 gram tørre kikerter (eller 200 gram ferdig kokte)
- Grønnsaksbuljong
Slik gjør du det:
- Hvis du bruker tørre kikerter bør de ligge i bløt 7-8 timer, gjerne over natten.
- Kutt løk, hvitløk og gulrot i terninger.
- Finhakk chili.
- Kutt bacon i terninger (eventuelt chorizopølse, det er litt dyrere) – hopp over om du ønsker vegetarisk.
- Fres grønnsakene i olivenolje.
- Tilsett bacon og fres litt til.
- Ha i kikertene (uten vann).
- Ha i hakket tomat.
- Tilsett buljong og 1-2 dl vann.
- La det koke ca. 10 minutter.
- Smak til med salt, pepper, sukker og eventuelt chili.
- Hvis man ønsker en litt tykkere suppe kan ca. 1/3 av suppa kjøres med stavmikser.
- Serveres med brød og nyt!
Se tidligere oppskrifter: