Ukens oppskrift – uke 7

Det er ikke alle som kan komme til kantinene våre og Studenten nå om dagen, selv om vi har åpent. Derfor vil vi ukentlig komme med en oppskrift som gjør at vår mat og drikke kan komme til deg i stedet! I «Ukens oppskrift» vil du få tips til forskjellige ting fra vår meny som du kan lage hjemme, enten du er på hybelen, hjemme hos mor, på hytta eller hos kjæresten.

Oppskriftene vil variere mellom deilige middagsretter, nydelige godbiter og herlige drikker. Følg med, så kanskje du finner en ny favoritt til oppskriftsboken? 

Ukens oppskrift er: 

Studentens populære scone med hvit sjokolade og tranebær

De nydelige sconesene er en bestselger i Studenten, og nå kan du lage det selv!

Ingredienser

  • 460 gram hvetemel
  • 65 gram sammalt speltspeltmel
  • 105 gram brunt sukker
  • 45 gram bakepulver
  • 125 gram romtemperert smør
  • 270 gram yoghurt naturell
  • 100 gram hvit sjokolade
  • Litt tørket tranebær

Slik gjør du det:

  • Bland sammen hvetemel, speltmel, sukker, bakepulver og det romtempererte smøret.
  • Når det er godt blandet tilsetter du temperert yoghurt, hakket hvit sjokolade og tranebær.
  • Rør så alt sammen noen runder med kjøkkenmaskin på lav hastighet (du kan også røre godt selv)
  • Del deigen i tre. Rull dem forsiktig ut og lag dem litt firkantet. Del hver rull i 4 biter og klem hver bit litt flat.
  • Steke firkantene i varmluftsovn på 200 grader i 15 minutter (eller vanlig ovn på 220 grader)
  • La dem avkjøles, og nyt!

Tidligere oppskrifter: