Ukens oppskrift – uke 9

Det er ikke alle som kan komme til kantinene våre og Studenten nå om dagen, selv om vi har åpent. Derfor vil vi ukentlig komme med en oppskrift som gjør at vår mat og drikke kan komme til deg i stedet! I «Ukens oppskrift» vil du få tips til forskjellige ting fra vår meny som du kan lage hjemme, enten du er på hybelen, hjemme hos mor, på hytta eller hos kjæresten.

Oppskriftene vil variere mellom deilige middagsretter, nydelige godbiter og herlige drikker. Følg med, så kanskje du finner en ny favoritt til oppskriftsboken? 

Ukens oppskrift er: 

Pico de gallo

Dette er en frisk salsa bestående av tomater, løk, koriander, chili og lime. Et must til fredagstacoen! Oppskriften er anbefalt av kjøkkensjefen i kantina på Rena. 

Ingredienser

  • 2 stk tomater, mellomstore og modne eller gode plommetomater
  • En halv liten rødløk, finhakket
  • Ei pikehånd med frisk koriander, grovhakket
  • 0,5 stk rød chili, finhakket (eller med kjerne 😊)
  • Saften av 1 stk lime
  • 2 ss olivenolje
  • Salt og nykvernet sort pepper

Slik gjør du det: 

  • Skjær tomatene i «chunky»  biter.
  • Bland tomatene med løk, koriander, 1/2 finhakket chili, saften av en lime og  olivenolje.
  • Smak til med salt og eventuelt pepper.
  • La det stå og godgjøre seg 15 minutter før du serverer.

Tilpass gjerne salsaen til din egen smak ved å variere mengde med de enkelte ingrediensene.

Salsaen kan gjerne oppbevares kjølig noen dager om ikke du får spist alt med det samme eller ønsker å lage det på forhånd. Pass på å ta den ut litt før servering slik at den kommer til romtemperatur.

Tidligere oppskrifter: