Velkommen til student i Innlandet!

Er du ny student i Innlandet? Se hva SINN kan gjøre for deg!

SINN er studentsamskipnaden for deg som er student ved Høgskolen i Innlandet, Limpi og Centric IT Academy, og alle studenter som betaler semesteravgift er en del av oss. Vi er en organisasjon som er styrt av studentene, og målet vårt er å bidra til at de tre utdanningsinstitusjonene skal ha landets mest fornøyde studenter. 

Hvordan skal vi gjøre det, tenker du? Jo, vi sørger for din velferd, ved å tilby forskjellige tjenester som kan gjøre studentlivet ditt enklere og bedre. Helt enkelt jobber vi for at du skal få den beste studietiden du kan ha!

Her er noen av tjenestene du kan benytte deg av hos oss:

Helse

Gutt sitter i stol og snakker med dame som er helserådgiver.Studentlivet består av så mye mer enn bare studiet. Dersom det oppstår små eller store ting i livet ditt som du ønsker å snakke med noen om, har vi et helt team som står klare til å hjelpe deg. Vi har samtaleterapeuter og psykologer som du når som helst kan bestille en samtale med.

I tillegg til samtaler, tilbyr vi også ulike kurs gjennom studieåret. Det er for eksempel eksamensmestringskurs, stressmestrings- og livsmestringskurs. 

Har du behov for råd, veiledning og hjelp omkring seksualitet og samliv eller seksuell helse, har vi samarbeid med de kommunale helsestasjonene ved alle våre studiesteder.

Vi er også tilknyttet to studentprester som tilbyr samtaler til alle, uansett tro og livssyn. Studentprestene er tilgjengelige for gående samtaler, samtaler på telefon, mail, sosiale medier, og i chat.

Helsetilbudene er for alle studenter, enten du studerer fulltid, deltid eller over nett. Tilbudene er gratis, alle har taushetsplikt, og det er kort ventetid.

Bolig

Boligtilbudet vårt er nok det flest studenter kjenner til ved SINN. Kanskje bor du hos oss allerede? Om ikke du gjør det, håper vi du vil vurdere det! Det er mange fordeler ved å bo i en studentbolig. I tillegg til trygt leieforhold, kort oppsigelsestid og vaktmestertjenester, får du mulighet til å bo i fine hybler eller leiligheter – hvor alle naboene dine er studenter! Det betyr at du har mulighet til å knytte bånd til mange spennende mennesker. Hvem vet, kanskje naboen din blir til en venn du har livet ut?

SINN har studentboliger på Lillehammer, Hamar, Blæstad, Elverum, Rena og Evenstad. Totalt har vi over 1700 studentboliger til leie for studenter ved Høgskolen i Innlandet, LIMPI og Centric IT Academy. 

Kantine

Uten mat i magen kommer man seg ikke gjennom dagen. Heldigvis kan du fylle på med nydelig mat og drikke i våre kantiner. Du finner alt fra påsmurte rundstykker og smakfulle varmretter til god bakst og noe å stoppe søtsuget med. For ikke å snakke om det de fleste trenger til en lang studiedag: En god kopp kaffe. 

Vi har kantiner sentralt plassert på studiestedene på Lillehammer, Hamar, Elverum og Rena. Hver uke har kantinene en ukesmeny med god og variert varmmat, til gode priser. I tillegg har kantinene gode rabattordninger.

For studentene på Lillehammer er det også en kaffebar som heter Studenten.

Barnehage

Smestad studentbarnehage på Lillehammer tar godt vare på barnet ditt mens du studerer. Barnehagen har to avdelinger, med god plass både inne og ute. 
Alt til stor glede for barna.

Til glede for deg som forelder og student, har vi eksamensgaranti i barnehagene våre. Det vil si at vi hjelper deg slik at du får gjennomført eksamen, dersom barnet ditt er sykt på eksamensdagen. Vi har også mulighet til å utvide åpningstidene under eksamens- og praksisperioder. I tillegg er barnehagene våre en ypperlig møteplass for foreldre i samme situasjon. 

I skrivende stund har vi ledige plasser i begge barnehagene! 

Bøker

Studnent holder en pakke med pensumbøker.Det skal godt gjøres å komme seg gjennom studiene uten bøker. SINN har bokhandler på Lillehammer, Hamar, Elverum og Rena. Vi er faktisk Innlandets største fagbokhandel, og samarbeider tett med fagmiljøene slik at pensumlitteraturen til enhver tid er tilgjengelig for studenter og ansatte. 

Ved studiestart tilbyr våre bokhandlere pensumpakker, som gir deg det meste du trenger til studiene – til en god pris. Dersom du laster ned Akademika-appen får du også 50 prosent rabatt på hver femte bok du kjøper. 

Lykke til med studiene, og velkommen til studentlivet og til SINN!