Verdens enkleste tomatsuppe fra bunnen

Denne retten er både enkel og rask å lage fra bunnen, sunn og veldig rimelig. Dette er den perfekte middag når det nærmer seg slutten på studentlånet. Oppskriften er skreddersydd for studentlivet, og er levert av de fineste folka i kantina vår!

Dette trenger du

  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 liten boks tomatpuré
  • 1 løk
  • 1-2 fedd hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 buljongterning (her kan du bruke både kylling-, grønnsak- eller oksebuljong)
  • 7 dl vann

Slik gjør du det

  1. Grovkutt løk
  2. Finhakk hvitløk
  3. Varm olje i en medium stor kjele (må kunne romme en liter)
  4. Tilsett den grovkuttede løken i kjelen, og fres til løken er blank og myk (ikke brun). Rør jevnt for at løken ikke skal brenne seg.
  5. Tilsett så hvitløk og la den surre med i et par minutter. Husk å røre godt.
  6. La tomatpuréen surre med i et par minutter.
  7. Hell i de hermetiske tomatene.
  8. Vann og buljong helles over i kjelen.
  9. La det småkoke i 15-20 minutter. Bruk en stavmikser for å kjøre suppa til den er glatt og fin
    Hvis du ikke har stavmikser kan du bruke en blender, men da må du avkjøle suppa før du heller den i. Sjekk eventuelt om du har en blender som tåler varme godt.
  10. Smak til med salt, pepper og gjerne litt sukker for å nøytralisere den bitre smaken fra tomatpuréen.

Tips

Det er mye som kan tilsettes i suppa for å gjøre den enda mer spennende. Ta en titt i kjøleskapet ditt for å se hva du har.

Server gjerne brød til suppa.

Eksempler på hva som kan tilsettes i tomatsuppa

  • pølsebiter
  • kokt egg i biter
  • makaroni
  • kokte poteter delt i biter
  • kjøttboller

Del gjerne resultatet med oss på Instagram ved å bruke #sinnstudent, eller DM oss et bilde. Lykke til med matlagingen.

«Bon appetit», som vi sier i Innlandet!