Vi har fått tilskudd til 120 nye studentboliger i Elverum!

Kunnskapsdepartementet har innvilget søknaden på tilskudd for 120 nye studentboliger i Elverum. 

Åtte samskipnader får midler fra Kunnskapsdepartementet

15 byggeprosjekt, fordelt på åtte studentsamskipnader, får midler. Samskipnadene søkte om tilskudd til 1664 hybelenheter. Regjeringa har valgt å prioritere nye og lovende byggeprosjekt som kan startes opp i løpet av kort tid. Dermed er det 1130 hybelenheter som får midler i år.

– Regjeringa gir pengar til 1130 nye studentbustader

Samskipnadene har vært gode til å planlegge nye prosjekt

– Vi vil få opp tempoet på bygginga av studentboliger og på sikt er målet 3000 nye hybler i året. Jeg vet at pandemien har ført til høyere byggekostnader, men synes studentsamskipnadene har vært gode til å planlegge nye prosjekt de kan sette i gang raskt. Det betyr at det ikke er lenge til de første spadene kan stikkes i jorda. Så skal vi se på hvordan vi kan bidra til å få opp tallet på søknader, sier Borten Moe.

SINN ønsker å videreutvikle tomta i Meierigata

Bolig og eiendom ønsker å videreutvikle tomta i Meierigata, som er ferdig regulert til studentboliger. Tomta består foreløpig av 180 studentboliger. Om prosessen går som planlagt, vil det bli totalt 300 studentboliger i nær tilknytning til campus Elverum.

– Nå er vi straks ferdig med utbyggingen av nye enheter i Hamar. Lillehammer fikk en solid oppgradering i forbindelse med ungdoms-OL i 2016. Nå var det på tide å rette blikket mot Elverum, sier Erik Ulateig, administrerende direktør i SINN.

Les også: Bygger 120 nye studentboliger: – På tide å rette blikket mot Elverum

Kunnskapsdepartementet vil dekke en tredjedel av kostnadene, men kun dersom boligene koster under 955 000 kroner per boenhet. Derfor er planleggingsprosessen en helt avgjørende fase for oss.

– Vi er i god dialog med Elverum kommune, Høgskolen i Innlandet, entreprenør og Husbanken. Det er fortsatt noen milepæler som skal passeres, men hvis alt går som planlagt starter vi byggingen 2. kvartal i år, med ferdigstillelse til semesterstart høsten 2023, forteller Geir Monsen, Bolig- og Eiendomsdirektør i SINN.