Vi markerer Verdensdagen for selvmordsforebygging

Sammen med Høgskolen i Innlandet og Studentorganisasjonen i Innlandet markerer vi i SINN Verdensdagen for selvmordsforebygging, 10. september. 

Markeringen vil foregå digitalt 10. september kl. 10, og det vil være en sending hvor et panel samtaler om temaet selvmordsforebygging. I tillegg vil de svare på spørsmål og innspill som er sendt inn av studenter og ansatte.

Panelet

Ulrika Christina Håkansson, psykolog. Hun jobber som studieprogramansvarlig for bachelorutdanningen i psykologi på Lillehammer, i tillegg til sin privatpraksis. I sine ulike roller møter hun ofte mennesker som strever med å finne mening i livet, og hun har sett hvor krevende det kan være både for den som opplever livet som strevsomt og for den som står ved siden av som pårørende eller venn.

Gesine Fischer, velferds- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig i StInn og psykologistudent. Både i sitt verv i StInn og som medstudent har hun støtt på mange utfordringer og problemstillinger rundt psykisk helse og uhelse blant studentene. Hun er opptatt av å rette fokus på hvordan vi kan være bedre medmennesker for hverandre.

Pål Brekke Indregard, studentkoordinator i Sinn, studiested Lillehammer. Jobber i prosjektet «Trygg førsteårsstudent» med å gjøre studiehverdagen så god som mulig for nye studenter. Målet er å motarbeide ensomhet ved å hjelpe studenter til å finne gode fellesskap å føle seg hjemme i.

Hilde Stokke Lothe, leder av Kirkens SOS Innlandet. Møter hver dag, hele året innringere/innskrivere som har tanker om at de ikke orker livet eller at de har noen rundt seg som sliter psykisk.

Anne Anker Bolstad, studentprest ved Høgskolen i Innlandet studiested Lillehammer og ved NTNU i Gjøvik. Samtalepartner og medvandrer for studenter som opplever at livet fra tid til annen kan bli litt for lite eller litt for stort.

Les mer om «Verdensdagen for selvmordsforebygging».

Husk at vi i SINN er her for deg som er student når du opplever perioder der du har behov for en utenforstående fagperson å snakke med. Vi har samtaleterapeuter, psykologer og studentkoordinatorer som kan hjelpe deg på ulike felt.