Slik får du fullt fokus til eksamen hjemme

Studentbolig

Har du noen gang tenkt over at hvordan du har det rundt deg påvirker hvordan oppgaveskrivingen eller lesingen til eksamen funker?

Studieplassen

Hvordan kan du forvente at hodet skal ha kontroll og ro hvis det er rot ellers i leiligheten? Sørg for at du har plass til å spre lærebøkene dine, notatbøkene og datamaskinen på bordet uten at du mister oversikt. Det å holde studieområdet ryddig og organisert minimerer stress og forbedrer fokus.

Hvis du har plass kan det være lurt å lage en ordentlig arbeidsplass. Arbeidsplassen burde ha en pult eller et bord og en god stol. For å unngå rygg- og nakkesmerter er det viktig at stolen er behagelig og bordet er i riktig høyde.

Sørg for god belysning, naturlig lys er det beste, men dersom det ikke er mulig gå for en kraftig lampe så du unngår at øynene må anstrenge seg.

Sørg for å ha tingene du trenger regelmessig, som vann eller en liten snack innenfor rekkevidde så du slipper å gå fra studieplassen hver gang du er tørst, dette kan ødelegge konsentrasjonen. Samtidig som det er viktig å holde på konsentrasjonen er det også viktig å ta seg pauser. Husk å ta korte mentale pauser. I disse pausene kan du fylle på vannflasken, strekke på bena eller stikke hodet ut av vinduet og få litt frisk luft.

Apropos frisk luft; sørg for å holde luften frisk og romtemperaturen behagelig. En moderat temperatur hjelper deg å holde deg våken og fokusert.

Bruk fellesarealene

Bor du i studentbolig har dere kanskje tilgang til fellesarealer – bruk disse for det de er verdt! I fellesarealene kan dere samles og hjelpe hverandre med forberedelsene til eksamen, eller dere kan sitte sammen i stillhet og forberede dere. Ofte er det lettere å holde på konsentrasjonen når man er omringet av andre konsentrerte mennesker. Det å ta opp telefonen og sjekke Instagram sitter kanskje litt lenger inne når du sitter med andre som studerer iherdig.

Definer tydelige mål for studieøktene dere har i fellesskap. Hva ønsker dere å oppnå? Hvor lenge skal dere sitte? Når tar dere pauser? Klare mål bidrar til å holde studiegruppen fokusert.

Etter en leseøkt kan dere teste hverandre i det dere har lest eller diskutere pensum. Leser du sammen med en student som studerer noe annet enn deg – gi vedkommende pensumet ditt og be de spørre deg ut eller bli med på en god diskusjon. Det å diskutere med personer som har forskjellig læringsstil eller andre synspunkter kan gi deg nye innsikter og hjelpe deg med å se ting fra ulike synsvinkler.

Bomiljøkontakt

Visste du at vi, ved flere av våre studentboliger, har bomiljøkontakter? Bomiljøkontaktene kan hjelpe deg å sette sammen en studiegruppe, de kan også svare på spørsmål du måtte ha rundt fellesarealer.

Finn din bomiljøkontakt her

Les mer

Kokk til vårt spisested SANS – Lillehammer

Kokk til vårt spisested SANS – Lillehammer

Vi søker nå etter en selvstendig og dyktig kokk i fast stilling.

Økende skabbsmitte hos studenter

Økende skabbsmitte hos studenter

Skabbsmitte forekommer stadig blant studenter, og dette sterkt kløende og plagsomme utslettet forsvinner ikke av seg selv. Her kan du lese mer om hva du må gjøre når du har blitt smittet av skabb.

Bli med på storkamp: Elverum Håndball og Kolstad

Bli med på storkamp: Elverum Håndball og Kolstad

Gjør deg klar for en av sesongens mest etterlengtede håndballkamper! Lørdag 5. oktober kl. 16.45 braker det løs i Håkons Hall på Lillehammer når Elverum Håndball tar imot Kolstad.

Slett campus-cookie!