Kaffe kan være bra for så mangt!

Kaffebarer

Den kan nytes kald eller varm, på kjøkkenet, i sengen, på bussen eller på veien.

Uansett hvor du nyter kaffen, så vet du at det ikke bare er den deilige smaken du gleder deg over. Det er følelsen den gir, der den renner gjennom deg og gir deg pågangsmot til å møte den nye dagen.

Det er flere forskningsrapporter som viser at kaffe er sunt for deg, så lenge du ikke overdriver inntaket.

Kaffepauser er faktisk viktig

Kun 6% av Norges befolkning mener at kaffen ikke har noe å si når de er på jobb, ifølge en fersk undersøkelse gjort av IPOS MMI på vegne av Norsk kaffeinformasjon. Undesøkelsen viser også at morgenkaffen og kaffepausen på jobb eller skole er de koppene kaffedrikkerne er mest avhengig av. Kaffepausene er hellige, da kan man få seg en pust i bakken og ta en prat med kolleger og medstudenter. Kaffepauser er på så mange måter rett og slett sunt.

Glad i kaffe?

Hvis du drikke mye kaffe på campus lønner det seg å skaffe en kaffeavtale!

Les mer her

Kaffe er godt for din helse

Det kan være flere grunner til at du slapper av med en kopp kaffe.

Ved siden av at kaffe stimulerer sentralnervesystemet, bidrar den også til å frigjøre stoffer som blant annet serotonin, dopamin og noradrenalin. Disse stoffene er blant annet viktig for humør og følelsen av velvære. Serotonin brukes som bestanddel i flere preparater mot depresjon. Studier viser også at kaffe reduserer risikoen for diabetes, blodpropp, enkelte typer kreft, Alzheimers, Parkinsons og hjerteinfarkt. Det er blant annet antioksidantene som er i kaffen som har en effekt på karveggen, blodplater og andre komponenter i blodet.

Koffein bedrer hukommelsen.

For første gang kan det dokumenteres sammenhengen av koffein og hukommelse i en forskningsrapport ved John Hopkins University. Undersøkelsen viser at koffein bedrer hukommelsen inntil 24 timer etter inntak.

Så folkens ingen grunn til å ikke drikke kaffe. Kom gjerne innom i en av våre kaffebarer, vi har mange års erfaring med kaffe og kan hjelpe deg med å finne den kaffen du trenger akkurat da.

Pssst!

I mai får du kjøpt islatte med valgfri smak til kun 30 kroner i alle våre kaffebarer!

Tina Elin Berget

Driftsansvarlig Studenten

Denne teksten er skrevet av Tina Berget, driftsansvarlig på Studenten kaffebar, vår fremste kaffeekspert!

Slett campus-cookie!