Kom deg over kneika med SINN!

Helse

Synes du også at mars kan oppleves som litt mørk og tung? Du er ikke alene.

Det er forståelig at du kan føle deg litt nede i en travel måned som mars. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å komme deg gjennom denne perioden og øke energinivåene dine:

  1. Sett deg mål: Del opp oppgavene dine i mindre delmål for å gjøre dem mer overkommelige. Å oppnå små seire underveis kan gi deg et løft i motivasjonen.
  2. Skap en rutine: Å ha en fast rutine kan gi deg struktur og stabilitet i hverdagen. Prøv å legge opp en rutine som inkluderer tid til studier, avslapning, trening og søvn.
  3. Ta pauser: Husk å ta regelmessige pauser når du jobber eller studerer. Å ta en kort pause for å strekke på bena, drikke vann eller ta noen dype pust kan hjelpe deg å øke fokus og energi.
  4. Fysisk aktivitet: Trening kan bidra til å frigjøre endorfiner som kan forbedre humøret ditt og øke energinivåene. Selv en kort spasertur eller en rask treningsøkt kan ha positiv effekt.
  5. Balansert kosthold: Pass på å spise næringsrik mat som gir deg riktig drivstoff. Prøv å inkludere frukt, grønnsaker, fullkorn og proteiner i kostholdet ditt for å opprettholde energinivåene gjennom dagen.
  6. Søvn: Sørg for å få tilstrekkelig med søvn hver natt. Et godt søvnmønster er viktig for både fysisk og mental helse.
  7. Sosial støtte: Snakk med venner, familie eller en veileder hvis du føler deg overveldet. Det kan være til stor hjelp å dele dine tanker og følelser med noen.

Husk at det er helt naturlig å føle seg litt ned av og til, spesielt i travle perioder som denne. Ta vare på deg selv og vær snill mot deg selv mens du prøver å komme deg gjennom denne tiden.

Slett campus-cookie!