Spis mat som er bra for deg

Spisesteder

I en hektisk studenttilværelse kan det være lett å ty til enkle løsninger. Her får du våre kokkers beste tips for hva du bør spise for å ta vare på deg selv.

Jevnlige spisepauser

Når du sitter med nesen i boken er det lett å glemme å spise, men «uten mat og drikke duger helten ikke». Dersom det går lang tid mellom hvert måltid er det lett å bli slapp og ukonsentrert. En tommelfingerregel er at det er lurt å spise hver 3-4 time.

Hold deg hydrert

For lite væske kan gi hodepine. Du føler deg også mer opplagt når du får i deg nok væske. Derfor kan det være lurt å investere i en stor og god vannflaske i studietiden. Plasser vannflasken på pulten slik at du kommer på å drikke jevnlig. Om du synes det er kjedelig å drikke vann kan du gjerne piffe opp vannet med frukt og bær. – En sitronskive kan gjøre susen!

Kaffetørst på campus?

Drikker du mye kaffe? Da lønner det seg med en kaffeavtale.

Les mer her

Gode belønninger

Det er fristende å gå for godteri, brus og chips som belønning etter en hard studieøkt. Det å ha et jevnt energinivå hjelper konsentrasjonen. Frukt og bær er et veldig godt alternativ til godteri og potetgull! Piff gjerne bærene opp med litt vaniljekesam eller yoghurt, så får du et fullgodt mellommåltid.

Lag den en digg smoothie eller kjøleskapsgrøt med noe deilig tilbehør. Med de riktige ingrediensene kan det holde deg mett lenge og du får i deg både fiber, vitaminer og proteiner.

Roar Bernhus

Konseptutvikler for Mat & Drikke

Disse tipsene fikk du av vår konseptutvikler og kokk, Roar Bernhus. Han har lang erfaring som kokk og brenner for å deg som student god og næringsrik mat!

Les mer

Nyttige apper

Nyttige apper

Det finnes mange forskjellige apper som kan hjelpe deg med forskjellige problemstillinger eller utfordringer i hverdagen, ta en titt her!

Kom deg over kneika med SINN!

Kom deg over kneika med SINN!

Synes du også at mars kan oppleves som litt mørk og tung? Du er ikke alene.

Kaffe kan være bra for så mangt!

Kaffe kan være bra for så mangt!

Den kan nytes kald eller varm, på kjøkkenet, i sengen, på bussen eller på veien.

Slett campus-cookie!