Brainfood; dette spiser du for å holde hodet skjerpet!

Spisesteder

I en hektisk eksamensperiode er det lett å ty til enkle løsninger. Her får du våre kokkers beste tips for hva du bør spise for å skjerpe hodet og holde kroppen frisk gjennom eksamensperioden.

Jevnlige spisepauser

Når du sitter med nesen i boken er det lett å glemme å spise, men «uten mat og drikke duger helten ikke». Dersom det går lang tid mellom hvert måltid er det lett å bli slapp og ukonsentrert. En tommelfingerregel er at det er lurt å spise hver 3-4 time.

Hold deg hydrert

For lite væske kan gi hodepine. Du føler deg også mer opplagt når du får i deg nok væske. Derfor kan det være lurt å investere i en stor og god vannflaske før eksamen. Plasser vannflasken på pulten slik at du kommer på å drikke jevnlig. Om du synes det er kjedelig å drikke vann kan du gjerne piffe opp vannet med frukt og bær. – En sitronskive kan gjøre susen!

Ikke kutt ned på koffeininntaket i eksamensperioden. Koffein er vanedannende og det er lett å få hodepine og føle seg uopplagt uten den daglige dosen. Om du vurderer å kutte ned på koffeininntaket bør du vente til eksamensperioden er over.

Kaffetørst på campus?

Drikker du mye kaffe? Da lønner det seg med en kaffeavtale.

Les mer her

Gode belønninger

Det er fristende å gå for godteri, brus og chips som belønning etter en hard studieøkt. Det å ha et jevnt energinivå hjelper konsentrasjonen. Mye brus og godteri gjør at blodsukkeret svinger. Du får en kjapp oppsving, men det daler like fort. Frukt og bær er et veldig godt alternativ! Piff det gjerne opp med litt vaniljekesam eller yoghurt, så får du et fullgodt mellommåltid.

Lag den en digg smoothie eller kjøleskapsgrøt med noe deilig tilbehør. Med de riktige ingrediensene kan det holde deg mett lenge og du får i deg både fiber, vitaminer og proteiner.

Brainfood

Våre kokker kan mat og de vet hva som er bra for hode og kropp! Her får du tips til mat som er bra for både kropp og hjerne:

Roar Bernhus

Konseptutvikler for Mat & Drikke

Disse tipsene fikk du av vår konseptutvikler og kokk, Roar Bernhus. Han har lang erfaring som kokk og brenner for å gi studentene god og næringsrik mat!

Les mer

Nå kan du bestille pizza i kantina på Lillehammer!

Nå kan du bestille pizza i kantina på Lillehammer!

Fysen på noe digg? Nå kan du bestille pizza fra kantina. Vi kjører introtilbud med halv pris på pizza til de 10 første kundene!

Slik får du fullt fokus til eksamen hjemme

Slik får du fullt fokus til eksamen hjemme

Har du noen gang tenkt over at hvordan du har det rundt deg påvirker hvordan oppgaveskrivingen eller lesingen til eksamen funker?

Stressa for eksamen? Her får du samtaletjenestens beste tips!

Stressa for eksamen? Her får du samtaletjenestens beste tips!

Nærmer eksamen seg? Er du stressa og urolig? Du er ikke alene. Her får du våre beste tips for å komme deg gjennom eksamensperioden på en god måte.

Slett campus-cookie!