Studenter i Innlandet betaler ikke depositum

Studentbolig

På landsbasis har åtte studentsamskipnader måttet tilbakebetale minst 160 millioner kroner til studentene. Studentsamskipnaden i Innlandet har ikke depositum ved utleie, og er derfor ikke blant disse åtte.

Geir Monsen, bolig- og eiendomsdirektør i SINN

De siste dagene har det stormet i mediene om samskipnader som må tilbakebetale millioner av kroner til leietakerne sine. Årsaken er at studentsamskipnadene har praktisert reglene for depositum feil i flere år.

Studentsamskipnaden i Innlandet (SINN) har ikke depositum ved utleie.

– Våre leietakere er derfor ikke berørt av problemstillingen, forteller Geir Monsen, bolig- og eiendomsdirektør i SINN.

– Vi er opptatt av god studentvelferd, og at alle studenter skal ha muligheten til å skaffe seg bolig med gode betingelser, forteller Trude Sandvik, kommunikasjons- og markedssjef i SINN.

Leietakere i studentboligene til SINN betaler ikke depositum, alt er inkludert i husleien og de har tilgang til vaktmestertjenester og vaktservice 24/7.

– Vi ser at disse betingelsene skaper gode og trygge rammer for studenttilværelsen. Vi er opptatt av å legge til rette for at flere studenter skal få muligheten til å bo slik, forteller Monsen.

Derfor bygges det studentboliger i Innlandet som aldri før.

– På Hamar har vi restaurert eksisterende studentboliger, og bygd nye enheter. Lillehammer fikk en solid oppgradering i forbindelse med ungdoms -OL i 2016. I tillegg bygger vi nå 120 nye på Elverum. Dette er et stort løft for studentvelferden i Innlandet, forteller Monsen.

Slett campus-cookie!