Tips til egenkjærlighet

Helse

Den viktigste og kanskje aller vanskeligste formen for kjærlighet er egenkjærlighet. Det er ikke så enkelt å være en god student, en god venn eller en god kjæreste om du ikke tar vare på deg selv og har overskudd til å gi kjærlighet og omsorg til andre. Her får du syv tips til hvordan du kan bli mer glad i deg selv!

  1. Tenk over en egenskap som du er ekstra god på. Om du ikke umiddelbart kommer på noe, så tenk over tilbakemeldinger du har fått fra venner, familie eller andre rundt deg.
  2. Ha troen på deg selv- det henger sammen med hva man gjør, og hva man får til. Gjør det til en øvelse å reflektere over hva du har gjort og hva du har fått til.
  3. Øv på å si nei til det du ikke vil. Noen ganger føler man at man ikke vil skuffe andre, men tenkt over hva som gir deg energi og finn den rette balansen mellom å delta og å ta vare på deg selv.
  4. Behandle deg selv med respekt, det vil smitte med at du også respekterer andre rundt deg.
  5. Lag deg en takknemmelighetsboks. Skriv ned noen du er takknemlig for, gjerne hver uke, og se tilbake på det ved en senere anledning.
  6. Prøv å finne ut av følelser som virker ødeleggende for deg, og lær deg å håndtere de. Dette kan være en vanskelig øvelse, men den kan styrke din selvtillit og hvordan du forholder deg til andre rundt deg.
  7. Du er unik og du er bra nok, oppsøk miljøer og personer som gir deg den unike følelsen- da vil du kanskje oppleve at andre er unike for deg også.

Gi deg selv den kjærligheten du fortjener!

Eva Tveit

Velferdssjef

Disse tipsene fikk du av Eva Tveit. Vår velferdssjef som har lang og bred erfaring fra helse- og omsorgssektoren.

Slett campus-cookie!