Studere i Innlandet?

Er du nysgjerrig på Innlandet som studiedestinasjon? Det er mange fordeler ved å være student i Innlandet. Rimelige leiepriser, muligheter for deltidsjobber og et hav av turmuligheter, er bare noen av fordelene du har som student her.

Høgskolen i Innlandet

På HINN kan du studere alt fra psykologi til film og tv. Sjekk ut studiene de tilbyr her. 

Centric IT Academy

Kunne du tenkt deg en karriere innen IT? Her kan du se hvilke studier Centric tilbyr!

LIMPI

Musikkutdanning i verdensklasse? Sjekk ut hva LIMPI tilbyr!

Fordeler ved å studere i Innlandet

  • Rimelige leiepriser: å studere i Innlandet kan ofte være billigere enn å studere i større byer eller i utlandet.
  • Gode muligheter for deltidsjobber: I Innlandet er det ikke like stor rift om deltidsstillingene, noe som kan være en stor fordel for en stram studentøkonomi
  • En aktiv hverdag: Her ligger alt ligger til rette for en aktiv hverdag, sommer som vinter
  • Naturopplevelser: Her har vi vakker natur og uendelige turmuligheter, noe som kan bidra til et sunt og rikt studentliv
  • Mindre distraksjoner: å studere i Innlandet kan gi deg færre distraksjoner enn i en travel by, noe som kan være positivt for fokus og studievaner
  • Mindre stress: Livet i mindre byer eller i distriktene kan ofte være mindre stressende enn i storbyer. Dette kan bidra til bedre mental helse og trivsel gjennom studietiden.
  • Tett studentmiljø: På mindre studiesteder kan det være enklere å bli kjent med andre studenter og bygge nære relasjoner. Dette kan føre til sterke vennskap og et godt støtteapparat.
  • Muligheter for praktisk erfaring: Mindre lokalsamfunn kan ha et mer tilgjengelig nettverk av bedrifter og organisasjoner som er villige til å tilby praksisplasser og jobbmuligheter for studenter.

Visit Lillehammer

Opplev et eventyrrike i Lillehammer og Gudbrandsdalen, midt i hjertet av Innlandet, en region full av spennende høydepunkter og unike opplevelser. Foto: Anni Martikainen, Art director Tina Rustadstuen/Visit Lillehammer

Se hva som skjer på Lillehammer

Nyt naturen

Innlandet tilbyr alt fra milevis med velpreparerte skiløyper til bilfrie sykkelstier eller varierte vandreturer i skog og fjell. 

Les mer

Visit Mjøsa

Det er noe med Mjøsa og det er noe med lyset og det åpne landskapet her. Et bølgende, fargerikt landskap som rammer inn det vakre, blå hjertet vårt. Foto Hamar kommune, Ingeborg Ørbæk

Se hva som skjer på Hamar

Visit Østnorge

Mellom storby, fjord og fjell ligger de store innlandsfjordene og flatbygdene rundt dem. Åkrer og gårder, skog og eng ligger som et lappeteppe over kulturlandskapet. Nyt det gode liv på landet. Inne i landet. 

Se hva som skjer i Elverum

Åmot kommune

Rena, som ligger i Åmot byr på et variert utvalg av naturopplevelser året rundt, med muligheter for både små og store toppturer, spennende fiske- og jaktmuligheter, en 18-hulls golfbane og landets hovedbase for fallskjermhopping.

Les mer om Rena her

Stor Elvdal kommune

Evenstad, som er en del av Stor Elvdal, har mange flotte kvaliteter. En av de fine tingene med Evenstad er den vakre beliggenheten ved Glomma-elven, som gir flotte muligheter for fiske, padling og avslappende turer langs elvebredden.

Les mer om Evenstad her
Slett campus-cookie!