Stressa for eksamen? Her får du samtaletjenestens beste tips!

Helse

Nærmer eksamen seg? Er du stressa og urolig? Du er ikke alene. Her får du våre beste tips for å komme deg gjennom eksamensperioden på en god måte.

Lag en plan

Sett opp noen studiemål og lag den en plan for neste dag. Når og hvor mye skal du lese? Vær realistisk i målene du setter deg, så du ikke mister motivasjonen.

Sørg for arbeidsro

Sørg for at du har arbeidsro og legg vekk alle forstyrrelser. Serier kan du se når som helst. Du bruker mest sannsynlig alt for mye tid på telefonen til vanlig. Venner og familie har forståelse for at du har behov for å fokusere før eksamen – legg fra deg den dårlige samvittigheten. Sett mobilen på lydløs og skru på nedtelling på telefonen. Når alarmen går kan du ta deg en god pause.

Stol på deg selv

Stol på at du har lært noe gjennom semesteret. Snakk og diskuter gjerne med klassekamerater om eksamen. Fortell hverandre hva dere har lært gjennom studiet. Når du deler det du kan, setter det seg bedre og samtidig kan du bidra til at dine klassevenner lærer mer. – Vinn-vinn!

Våre beste puggetips

Hvordan jobbe best mulig på kortest mulig tid? Her får du bokhandelens beste puggetips!

Se tips

Gjør noe nytt

Gjør noe nytt hver dag. Gå den en tur, prat med familie eller venner, se en god serie, lag deg en god kopp med kaffe. Bruk fritiden på noe som gir deg energi, og varier på aktivitetene dine. Det gjør at dagene ikke blir så monotone.

Vær i fysisk aktivitet

Klem inn minimum 15 minutter med aktivitet hver dag. Fysisk aktivitet, frisk luft og dagslys hjelper for hodet. Gå deg en tur i nærområdet, gå til campus, gå til butikken. – Eller ta deg en god økt på treningssenteret!

Brainfood

Hva bør jeg spise for å holde hodet skjerpa og kroppen sunn? 

Les mer

Eva Tveit

Velferdssjef

Disse tipsene fikk du av Eva Tveit. Vår velferdssjef som har lang og bred erfaring fra helse- og omsorgssektoren.

Se våre gratiskurs

Vi arrangerer mange gratis kurs for deg som student. 

Trenger du noen å snakke med?

Vi er her for deg om du har behov for noen å snakke med.

Få flere gode tips

Følg oss på Instagram for flere gode tips fremover!

Les mer

Nyttige apper

Nyttige apper

Det finnes mange forskjellige apper som kan hjelpe deg med forskjellige problemstillinger eller utfordringer i hverdagen, ta en titt her!

Kom deg over kneika med SINN!

Kom deg over kneika med SINN!

Synes du også at mars kan oppleves som litt mørk og tung? Du er ikke alene.

Slett campus-cookie!